Roger Waters Budapesten is fellép az európai turnéja során

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 22.

Zene

A zenész azt üzente, "ez lehet az utolsó hurrá. Wow! Első búcsúturném!"

2023 tavaszán és nyarán Európában lesz látható Roger Waters This Is Not A Drill című turnéja. A 40 állomásos koncertkörút március 17-én Lisszabonban indul és 14 országot érint, köztük Magyarországot is: Roger Waters 2023. április 23-án a budapesti MVM Dome-ban lép majd fel.  A koncerten 20 dal csendül fel a Pink Floyd és Roger Waters klasszikusaiból.

Roger Waters az ének mellett gitáron, basszusgitáron és zongorán is játszik, Jonathan Wilson és Dave Kilminster gitáron, Jon Carin gitáron és billentyűs hangszeren, Gus Seyffert basszusgitáron, Robert Walter billentyűs hangszereken, Joey Waronker dobokon kísérik, valamint Shanay Johnson és Amanda Belair vokálosok és Seamus Blake szaxofonos lép színpadra.

"A This Is Not A Drill egy forradalmian új, extravagáns rock and roll és filmes élmény, amelyet a terem közepén lévő színpadon adunk elő, egyben egy elképesztő vádirat a korporatív disztópia ellen, amelyben mindannyian a túlélésért küzdünk. Cselekvésre szólít fel, hogy szeressük, védjük és osztozzunk értékes és egyensúlyát vesztett otthonunkon, ezen a bolygón. A show tucatnyi dalt tartalmaz a Pink Floyd aranykorszakából, számos úabb dal mellett, amelyekben a szövegíró és a zeneszerző azonos,  ugyanaz a szív, ugyanaz a lélek, ugyanaz az ember. Ez lehet az utolsó hurrá. Wow! Első búcsúturném! Ne hagyjátok ki. Szeretettel: R."

A budapesti koncertre jegyeket elsőként a regisztrált Live Nation tagok vásárolhatnak szeptember 29-én 10 órától. A teljeskörű jegyértékesítés október 3-án, hétfőn kezdődik a www.livenation.hu és a www.funcode.hu oldalakon keresztül.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.