Elton John a Fehér Ház kertjében koncertezett

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. szeptember 24.

Zene

Az elnök szerint az énekes dalai minden napot különlegessé tesznek.

Koncertet adott Elton John brit énekes (igazi nevén Reginald Kenneth Dwight) péntek este a Fehér Ház kertjében.

 "A feleségemmel meghívtuk Eltont a Fehér Házba, hogy köszönetet mondjunk neki az amerikai nép nevében. Sok amerikaihoz hasonlóan mi is szeretjük a zenéjét. A dalai minden napot különlegessé tesznek" - mondta a koncert előtt Joe Biden amerikai elnök.

Korábban gyönyörű helyszíneken lépett fel, de valószínűleg ez a hab a tortán - mondta színpadra lépve Elton John.

 "Egy este, amikor a remény és a történelem rímelhet" - ezt a címet adták a rendezvénynek, az irodalmi Nobel-díjas ír költő, Seamus Heaney egy művére utalva, amelyet Joe Biden elnök gyakran idéz.

 A Fehér Ház előzőleg azt közölte, hogy a koncerttel "a zene gyógyító és egyesítő erejét" ünneplik, és a közönség soraiban "a hétköznapok történelemformálói", például tanárok, a mentális egészségért vagy a diszkrimináció ellen küzdő emberek foglalnak helyet. A koncertre, amelyet a Fehér Ház déli gyepén tartottak, mintegy kétezer vendéget hívtak meg, ott volt például Laura Bush egykori amerikai First Lady is.

 Biden korábban is vendégül látott zenészeket a Fehér Házban. James Taylor énekes-dalszerző a múlt héten lépett fel egy rendezvényen.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?