Saját intézménye által szponzorált fesztiválon lép fel Demeter Szilárd zenekarával

  • narancs.hu
  • 2020. október 26.

Zene

AZ 1Kárpát-medence Fesztivált az A38-on tartják, négy napon keresztül.

Demeter Szilárd zenekara is fellép azon a zenei rendezvényen, amelyet a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) és a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) is támogat – írja a Telex.

A hír azért is érdekes, mert Demeter Szilárd a PIM főigazgatója, és az NKA egyik bizottsági tagja.

Az 1Kárpát-medence Fesztivált az A38-on tartják négy napon keresztül, a koncepció szerint pedig határon túli kötődésű zenekarok lépnek fel. A fellépők között szerepel a Loyal (vagy Loyal Apples' Club) zenekar is, amelynek tagja az egyébként erdélyi származású Demeter is, illetve Megadja Gábor.

Demeter a hírt így kommentálta közösségi oldalán:

„Centenáriumi emlékévben 1Kárpát-medence Fesztivált 1.) támogatni, 2.) fellépni mint határon túli kötődésű zenekar tagja számomra természetes. Amit a #szakma nem kérdezett meg, de azért leírom: a fellépésért a zenekar egy fillért nem kap. De ott a helyünk, ahol egységes Kárpát-medencei kulturális térben gondolkodnak.„

Demeter és Megadja, ez a két vidám fiú nem rest behajolni, bocsánat, lehajolni némi apróért

De mesélni már kevésbé szeretnek róla. „Origo: A baloldali sajtó képtelen volt a Petőfi Irodalmi Múzeum könnyűzenészeket segítő pályázatát úgy közzétenni, hogy ne említse meg: Demeter Szilárd és Megadja Gábor együtt zenélnek egy rockzenekarban. Demeter Szilárd: Ja, nagyon megakadt a torkukon, hogy mi vállaltan rockzenészek is vagyunk.

Figyelmébe ajánljuk