rés a présen

Ülnek a fűben

  • rés a présen
  • 2023. július 26.

Zene

Ifi-Valde Orsolya ügyvezető (Jazzpiknik)

rés a présen: Rick Astley, Incognito és a Thievery Corporation is fellép a Jazzpikniken. Miért pont ők? 

Ifi-Valde Orsolya: Rick Astley és a Thievery közkívánatra jönnek, Rick frenetikus koncertet adott 2019-ben, és csillaga azóta még magasabbra szárnyalt világszerte. Thieveryék az elmúlt 20 évben folyamatosan jelen voltak, nem funk vagy soul, hanem elektronikus, nagyon különleges hangzással. A legtöbb külföldi jegyvásárlónk az ő napjára érkezik, bár ebben biztos közrejátszik a Dirty Loops nevű zenekar is, akik most indultak el Quincy Jones segítségével a világhír felé. Az Incognito örök Jazzpiknik-zenekar, alig várjuk, hogy leteljen mindig 2-3 év a fellépéseik után, és visszahívhassuk őket. Azt a „szabályt” szeretjük betartani, hogy két egymást követő évben nem hívjuk meg ugyanazt.

rap: Ki állítja össze a programot?

I-VO: A külföldi fellépőket közösen választjuk ki – értsd ezalatt a Jazzpiknik állandó ötfős stábját – és én végzem a booking folyamatot. Magyar előadókban a kollégáim sokkal tájékozottabbak, ezért azt főként rájuk bízom.

rap: Melyik külföldi, illetve hazai fellépőt emelnéd még ki?

I-VO: A külföldi fellépőink között mindig van populárisabb, aki idecsalogatja azokat, akik esetleg a dzsessz szóra elmenekülnének. Így lehetőségünk van sok ezer embernek bemutatni olyan dzsesszelőadókat is, akikre maguktól sosem mennének el, ilyen Nik West, aki Lenny Kravitzcel és Prince-szel is játszott, montreux-i különdíjas, zseniális, extravagáns gitáros lány. A hazai fellépők kapcsán idén is fontos szempont volt, hogy egyaránt fellépjenek a magyar dzsessz- és könnyűzene ismert alakjai, és ígéretes tehetségek is. A Hangfoglaló Program keretében a Zorka és Richard Zalai, a Müpa Jazz Showcase különdíjazottjaként pedig a Parvaro zenekar jön el. Visszatérő formációnk többek között a Random Trip, de fellép nálunk Barabás Lőrinc, Oláh Krisztián és Gyémánt Bálint is.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk