A létező szotyializmus

A szerk.

Orbán Viktor nyári nyaralását megszakítva levelet küldött a magyar Országgyűlésnek, a levél tartalma kicsit szokatlan volt.

Orbán Viktor nyári nyaralását megszakítva levelet küldött a magyar Országgyűlésnek, a levél tartalma kicsit szokatlan volt.

Egy zacskó szotyola volt a levél. A zacskó papírból készült, tehát nem celofánból vagy ilyen alumíniumszerű izéből, hanem papírból. Olyan zacskó volt, amibe a meccsen pakolja a néni a szotyit. A zacskóra egy korona volt rajzolva, áthúzva, és egy szmájli, és az aláírás, hogy "Vikt.", így, rövidítve.

A képviselők sokáig nem értették a levél tartalmát, végül a miniszterelnöki szűkebb stáb fejtette meg, és megüzente a képviselőknek, hogy megvan a megfejtés. A képviselők ekkor nagyon megörültek. Kisvártatva összegyűltek, hogy meghallgassák, mi is ez a megfejtés. A teremben, a magyar Országgyűlés Orbán Viktorról elnevezett (nagy-, illetve dísz)termében a falon a NENY mellett két szép gobelin volt kifüggesztve, 15°3 méteres terjedelemben, időrendben, az egyiknek az volt a címe, hogy "Orbán Viktor felajánlja Szűz Máriának Magyarországot", a másiknak meg az, hogy "Orbán Viktor felajánlja saját magának Mária országát és elfogadja azt".

Azt szeretné Orbán Viktor, hogy a zacskó szotyola legyen a Magyar Köztársaság elnöke.

A képviselők elsőre kicsit elképedtek azért. Amikor a gyűlésüket tartották, ahol Navracsics Tibor elmagyarázta, hogy mi a levél értelme, a képviselők körében egyfajta jól hallható morgás volt hallható, igaz, ez a morgás nem rosszalló, inkább csak olyan várakozásteli volt. Navracsics Tibor (aki a magyarázó felszólalását egy nagyméretű olajkép alatt tartotta, amelynek az volt a címe, hogy "Orbán Viktor fogadja az államtitkárok hódolatát"), magához vette ekkor a szót, és ecsetelte a döntés előnyeit. A zacskó szotyola eközben méltóságot sugározva, de azért közvetlenséget, emberközeliséget is sugározva várakozott a pulpituson. A futballozó miniszterelnököt ábrázoló réz kisplasztikának volt nekitámasztva, a kisplasztika Orbán Viktort nemzeti mezben ábrázolta, amint mosolyogva, a kezét az égnek emelve a világbajnoki döntőn szerzett győztes gólját ünnepli, szerény, de ünnepi arckifejezéssel.

A szotyolát mindenki ismeri, falun és városon egyaránt, és szeretik az emberek - vágott bele Navracsics. Bár külföldi eredetű, de ősei hosszú évszázadok óta Magyarországon élnek, olyannyira, hogy a szotyola mára megkérdőjelezhetetlenül magyar, bizonyítva, hogy befogadó nemzet a miénk. Igen, a szotyola nem alkotmányjogász, és lehet, hogy még pár preambulumot át kell néznie - villant szigorút Navracsics tekintete, mintha akadékoskodókat akarna leszerelni. (Pedig nem is voltak akadékoskodók.) De majd átnézi!

A képviselők ezután kérdéseket tettek fel. A kérdésekre megnyugtató válaszok születtek. A zacskó szotyola ígéretet tett, hogy az egész nemzet szotyolája lesz, pártállásra való tekintet nélkül. Kérdésre felelve határozottan állította, hogy sokkal több fekvőtámaszt tud már most, mint Angela Merkel, ha versenyezni fognak Brüsszelben, Angela Merkel már négy fekvőtámasz után az arcára fog esni, neki annyi még bemelegítésnek is kevés.

A képviselők ekkor üdvrivalgásban törtek ki.

Figyelmébe ajánljuk