Nyerteseik közt kisorsolják

A szerk.

„A Szerencsejáték Zrt. az alaptevékenységével nem összefüggő területeken is igyekszik maradandó értékteremtő munkát végezni” – olvasható minapi közleményükben.

„A Szerencsejáték Zrt. az alaptevékenységével nem összefüggő területeken is igyekszik maradandó értékteremtő munkát végezni” – olvasható abban a lelkes közleményben, amelyben a társaság bejelenti, hogy csatlakozott az Európai Lottótársaságok Szövetsége és az Európai Fogyatékosügyi Fórum között született megállapodáshoz, amely „nem kisebb célt tűzött ki, mint azt, hogy az európai szerencsejáték-szervezők valódi segítséget nyújtsanak a fogyatékossággal élők terheinek csökkentéséhez, illetve társadalomba való beilleszkedéséhez”.

A Szerencsejáték Zrt. ezt úgy váltotta gyakorlatra, hogy piacra dobott egy sorsjegyet, és a bevétel egy részét speciális játszóterek építésére fordította; olyanokéra, ahol a fogyatékossággal élő gyerekek is tudnak játszani. Noha nincsenek kétségeink afelől, hogy e gesztus legalább annyira marketingfogás – nemcsak magyar oldalról, de az Európai Lottótársaságok Szövetsége részéről is –, mint őszinte, humanitárius cselekedet, mégsem lehet erre rossz szavunk, épp ellenkezőleg. Ahogy annak is csak örvendezni lehet, hogy 2018 decembere óta a Szerencsejáték Zrt. már tizenhárom ilyen játszóteret adott át, legutóbb november 4-én Budapesten, a XVI. kerületben.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk