10 millióból épült kültéri galériáról posztolt Hadházy

  • narancs.hu
  • 2023. január 4.

Belpol

A tatai Öreg-tó partján. Képzőművészeti tárlat látható benne.

Négy, rétegelt lemezből készült építményt, kültéri galériát mutat be Facebook-oldalán Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő.

A tatai Öreg-tó partján megvalósult beruházás 10 millió forintba került.

„Nem kell ehhez sokat hozzátenni, talán pár dolog:-az egyesület sem bízik nagyon a rétegelt lemez tartósságában. Azt írják, hogy LEGALÁBB 3 évig kint lesznek az »épületek«. Reméljük a legjobbakat... A pénzt a »HACS«-tól kapták. Ezek a »Helyi Akciócsoportok« sokszor a pénzszórás szinonimái (...)  számos városban osztottak ki az önkormányzat vezetésével városonként 350 millió forintot, legtöbbször fideszközeli, megbízható »civil szervezeteknek«. Természetesen EU-s forrásból vannak a pénzek és az egész országban is nagyon sok hasonlóan épületes projektet lehetne látni, ha valakinek lenne gyomra feldolgozni ezeket” – írja a képviselő. Ezzel kapcsolatban megosztja egy szeptemberi felfedezését: egy kulturális szövetkezet 8 millió forintnyi uniós forrásból szervezett 12 alkalommal 15-20 fős gasztrokulturális rendezvényeket. A képviselő kiszámolta, egy adag étel ára 30-40 ezer forint lehetett.

A tatai tónál lévő galériáról a képviselő azt gondolja, a rétegelt lemez és a borítólemez árát tekintve a tervező és a kivitelező jelentős haszonnal dolgozott, de ez inkább szerinte csak feleslegesen elszórt pénz.

A független képviselő szerint a helyiek azon szomorkodnak, hogy ezek a bódék simán megépülhettek, miközben a tó melletti szabadstrandon pénzhiány miatt egyelőre nem lesznek zuhanyzók. 

Arról, hogy mit mutat be a kültéri galéria, nem esik szó Hadházy Ákos posztjában. 

A tata.hu oldalon ez a cikk arról szól, hogy a városhoz kötődő képzőművészek munkái láthatók a négy építményben.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.