105 civil szervezet tiltakozik a "szuverenitásvédelmi" törvény ellen

  • narancs.hu
  • 2023. december 1.

Belpol

Szerintük a törvény a hatalom érdekeit védi, megbélyegzi és megfélemlíti a közügyekben aktív állampolgárokat.

Közös közleményben tiltakozik 105 civil szervezet a "szuverenitásvédelmi" törvény ellen, mert szerintük a hatalom érdekeit védi, miközben megbélyegzi és megfélemlíti a közügyekben aktív állampolgárokat.

Az aláírók szerint

az az ország, ahol az emberek nem képviselhetik az érdekeiket, nem demokrácia.

Mivel a törvényjavaslat szándékosan homályos, az új hivatal bármilyen közéleti megnyilvánulást úgy ítélhet meg, hogy külföldi érdekeket szolgál, így veszélyezteti Magyarország szuverenitását.

A civil szervezetek viszont azt gondolják, hogy a jobbító szándékot nem lehet törvénnyel eltörölni. Mindig lesznek elkötelezett emberek, akik fellépnek a demokrácia, a jogállam és az emberi jogok védelmében.

Mivel a törvény az aláírók szerint sérti az Alaptörvényt és nemzetközi jogba is ütközik, arra számítanak, hogy elbukik majd, ahogy a 2017-18-ban hozott civilellenes jogszabályok is elbuktak.

Mint ismert, a "szuverenitásvédelmi" törvényjavaslatot november 21-én nyújtotta be Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. Ekkor derült ki az is, hogy Szuverenitásvédelmi Hivatal néven egy új hatóságot is felállít a jogszabály. A törvényjavaslat és az új hivatal szerepe egyelőre homályos, jogvédők szerint viszont mindenképpen alkalmas a megfélemlítésre.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk