1,1 milliárd állami támogatással építenek tornacsarnokot Dadon

  • Narancs.hu/MTI
  • 2022. július 22.

Belpol

A Komárom-Esztergom megyei község lakosságának száma alig haladja meg az ezer főt.

A dadi református egyházközség megkezdte egy 1700 négyzetméteres tornacsarnok építtetését, az intézményt az általános iskola diákjai és rendezvényeken a település lakosai használhatják - erről el a gyülekezet presbitere beszélt.

Szücs Attila tájékoztatása szerint a beruházásra 1,1 milliárd forint állami támogatás nyertek el. Az építkezést egy helyi vállalkozó végzi, a tervek szerint 2023 szeptemberéig.

A Komárom-Esztergom megyei településen a református egyházközség tartja fenn a község művelődési házát és az általános iskolát. Az oktatás jelenleg három telephelyen működik, ebből kettő az önkormányzattól bérelt ingatlan, valamint egy 18. századi barokk épület. Itt található a jelenleg használt 54 négyzetméteres tornaszoba.

Az új tornacsarnokban 615 férőhely lesz, kézilabda, kosárlabda, röplapda, valamit atlétika, birkózás és vívás gyakorlására alkalmas felszerelésekkel és kiszolgáló létesítményekkel.

A település lakosságának száma a a 2019-és adatok szerint 1041 fő volt.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk