1,3 milliárdért kutat a Századvég Palkovics minisztériumának a gazdasági kilátásokról

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 8.

Belpol

Hiába, közvélemény-kutatásban verhetetlenek a Fidesznél.

Közösen nyerte el a Századvég Gazdaságkutató Zrt. és a Századvég Politikai Iskola Alapítvány az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közvélemény-kutatásra és tanulmányírásra vonatkozó 1,3 milliárd forint értékű közbeszerzését – írja a 24.hu a birtokába jutott szerződés alapján.

Gazdasági kilátásokat és a szociális változásokat fogják kutatni Magyarországon. Romániában, Szlovákiában, Ukrajnában és Szerbiában pedig a határon túli magyaroknak "a magyarországi helyzethez való viszonyulásait" vizsgálják majd.

Idén ezzel így már 2,7 milliárd forintnyi megbízást kapott Palkovics László minisztériumától a Századvég-csoport.

Az év elején a Századvég Gazdaságkutató Zrt. és a Századvég Politikai Iskola Alapítvány 1,4 milliárdos megbízást nyert el az ITM-től. Akkor azt vállalták, hogy az idősek társadalombeli szerepéről és az EU-s problémákról végeznek kutatásokat, és összegzik azok eredményeit.

Tavaly pedig 905,5 millió forintos megbízást kaptak az akkor még Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak nevezett tárcától migrációkutatásra.

A lap emlékeztet, hogy a csoport a Rogán Antal alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivataltól (NKH) is több megbízást kapott az utóbbi években.

Figyelmébe ajánljuk