14 millió forint megtakarításra tett szert Orbán Viktor

  • narancs.hu
  • 2023. február 1.

Belpol

A miniszterelnöknek márciustól 5,7 millió forint lesz a fizetése. 

14 millió forint megtakarítása van Orbán Viktornak a friss vagyonnyilatkozata szerint, ami feleségével közös bankszámlán van – írja a 444.hu. A miniszterelnök jelenlegi fizetése havi 4,9 millió forint, ami a nyáron emelkedett meg 2,7 millióról, és márciustól 5,7 millió forintot keres majd. Az elmúlt három alkalommal Orbán még nem tüntetett fel megtakarítást. 

Rogán Antalnak, a miniszterelnöki kabinetiroda vezetőjének a bevallása szerint 245 millió forint megtakarítása van takarékbetétben (tavaly ide még 616 millió forintot írt be). A magánszemélyektől kapott kölcsöne 15, 9 millió forintra csökkent. Az egyéb közlendők között annyit írt, hogy szabadalmi jog, ugyanis havi 24 millió forintot kap a Mobilsign nevű cégtől találmány hasznosítási díj címen. A 444.hu megjegyzi, a miniszter két év alatt 822 milliós vagyonának jelentős részét, 577 millió forintot elveszített, viszont összesen 1 118 millió forintot kapott találmány hasznosítási díj címen 2017 óta.

Lázár János építésügyi miniszteré a leghosszabb vagyonnyilatkozat, annyi ingatlanja van, hogy csak több tucat pótlapra fértek fel.  Tavaly bővítette a földbirtokait egy 3 208 négyzetméteres mádi szölővel, hat hektár földeáki szántóval és három hektár hódmezővásárhelyi szántóval. 20 milliója van készpénzben, 8 millió a bankszámláján. A tartozásai is tekintélyesek: magánszemély felé 55 millió, bank felé 57,7 millió. Földbérletből havi 1-5 millió közötti összeggel egészíti ki a miniszteri és képviselői jövedelmét.

Szalay-Bobrovincky Kristóf honvédelmi miniszter is a kimondottan vagyonos kormánytagok közé tartozik. 773 millió forint van a bankszámláján és egymillió forint devizában, továbbá van még további 100 milliós követelése. A honvédelmi miniszternek 58,5 milliós banki tartozása van. Részvényes a London Capitalban, amiből havi több mint 5 milliós jövedelme van. Ehhez a céghez folyt be a fővárosi kaszinók hasznának jó része. A cégből tavaly egyébként 1,6 milliárdos osztalékot vett fel Szalay-Bobrovincky. 

A 444.hu összegezte a több miniszter vagyonnyilatkozatát is. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.