Havi egymilliót takarított meg átlagosan Novák Katalin tavaly

  • narancs.hu
  • 2023. február 1.

Belpol

Már most gazdagabbnak tűnik, mint amilyen Áder János volt a leköszönése előtt. 

Tizenkét millió forinttal, 29 millióról 41 millióra nőtt Novák Katalin államfő megtakarítása tavaly év végére az egy évvel korábbi állapothoz képest – írja a hvg.hu. Ez azt jelenti, hogy a beiktatása évében négyszer annyit takarított meg, mint egy évvel korábban.

friss vagyonnyilatkozata szerint vagyoni helyzete az elmúlt évekhez képest ezen kívül nem változott, megvan minden korábbi ingatlana: a főváros XI. kerületében egy családi ház és két lakás, Szegeden három lakás, Balatonlellén egy üdülő, valamint szintén Szegeden egy garázs. Továbbra sincs se nagy értékű vagyontárgya, se autója, se részvénye vagy műtárgya, ahogyan tartozása sem.

Ingatlan-bérbeadásból tavalyelőtt havi 225 ezer forintos bevétele volt, idén a megváltozott bevallási formátum miatt már csak azt lehet tudni, hogy két olyan ingatlant ad ki, amik évente több mint 2 milliót hoztak neki. Novák köztársasági elnökként jelenjeg bruttó négymillió forintot közelítő összeget keres. 

A hvg.hu megjegyzi, Novák már most gazdagabbnak tűnik, mint az elődje a leköszönése előtt. Áder Jánosnak az utolsó, köztársasági elnökként leadott vagyonnyilatkozata szerint 2021-ben összesen 3 ingatlanban (két budai és egy kisoroszi házban) volt tulajdonrésze, a folyószámláján pedig valamivel több mint 33 millió forintnyi megtakarítás gyűlt össze.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk