15 fokot mértek a diákok egy kiskunmajsai iskolában

  • narancs.hu
  • 2022. december 18.

Belpol

Az iskolának muszáj takarékoskodnia, és rá akarja venni a gyerekeket, hogy ne pólóra vegyenek föl kabátot, hanem öltözzenek rétegesen.

15 fok körüli átlaghőmérsékletet mértek a diákok a kiskunmajsai Tomori Pál Katolikus Gimnázium és Kollégium épületében, de volt már ennél hidegebb is, előfordult, hogy reggel csak 11 fok volt a teremben – tudósított az RTL Híradó.

A beszámoló szerint a diákok az intézmény több helyiségében is mérték a hőmérsékletet és lefotózták a hőmérőt. Egy szülő – hangját eltorzította a Híradó – arról nyilatkozott, mihelyt a gyerekek elhagynak egy közös helyiséget, ott le kell tekerni a fűtést. A diákok fáznak. A szobában, ahol alszanak, rendszeresen tizenöt fok van, a tantermekben szintén. 

Az egyik kollégiumi szobában készített videofelvételen látszik, hogy a diákok hősugárzót használnak.

Egy másik szülő arról beszélt, hogy a diákoknak a közös helyiségekben a tanítási időben, valamint a szilencium alatt is tilos kabátot viselniük, betakarózniuk. A szülő emiatt panaszt tett az intézmény fenntartójánál, az egyházmegye pedig utasította az iskolát, hogy rendesen fűtsön.

Farkas Zoltán, az iskola igazgatója is nyilatkozott az RTL-nek. Azt mondta, átmenetileg, vagy a hétvége után, hétfőn tényleg lehetett ilyen hideg, mert az épület helyiségeiben eltérő a hőszigeteltség, de úgy tudja, ezeket a problémákat sikerült megoldani. A kabátviseléssel kapcsolatban azt mondta, megérti a kamaszokat, akik ilyenkor is tornacipőben, bokavillantós nadrágban, szakított farmerben jönnek iskolába, és arra vesznek kabátot, de ez így nem jó. Rá akarják őket nevelni a réteges öltözködésre. Az iskolának muszáj takarékoskodnia, mert az energiaárak emelkedése miatt idén 10 millió forintot kellene megspórolnia valahogy.

Az RTL Híradója szerint a gyerekektől elvették a hőmérőket, mondván, úgyis csak az iskola karbantartójának a hőmérője a hiteles.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk