15 Pest megyei településen korlátozzák a vízfogyasztást

  • Narancs.hu/MTI
  • 2022. július 22.

Belpol

Menczer Tamás videóüzenetben kéri a választóit, spóroljanak a vízzel.

A nagy melegben megnőtt vízfogyasztás miatt „elérte a vízellátó rendszer maximális kapacitását” a DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. közleménye szerint.

A szolgáltató a vízhiány megelőzése érdekében azt kéri a Pest megyeiektől, hogy kevesebb vizet fogyasszanak.

15 önkormányzat rendelt el másodfokú vízkorlátozást. Ez azzal jár, hogy tilos az automata öntözőberendezések működtetése; a járdák, utak mosása; a gépjárművek tömlős mosása; a medencék töltése; továbbá minden tömlős locsolás és mosás.

Az érintett települések: Tahitótfalu, Leányfalu, Szentendre, Pilisszentlászló, Budakalász, Üröm, Pilisborosjenő, Solymár, Pilisvörösvár, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszántó, Csobánka, Pomáz és Nagykovácsi.

Solymár, Nagykovácsi és Pilisszentiván országgyűlési képviselője, Menczer Tamás (Fidesz–KDNP)  videóüzenetet tett közzé Facebook-oldalán, arra kérve „nagy tisztelettel mindenkit, hogy korlátozza a vízfogyasztását a legszükségesebbre”, mert csak így lehet elkerülni a „tartósan vízhiányos állapotot”.

Szerdától eredetileg szombat éjfélig rendelt el harmadfokú hőségriasztást az országos tisztifőorvos. A legmagasabb fokú intézkedést pénteken kedd éjfélig meghosszabbították.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint tovább fokozódik a kánikula. Szombaton helyenként 40 Celsius-fok feletti értékeket is mérhetnek. Várhatóan kedden érkezik egy hidegfront, amelynek hatására mérséklődik a kánikula.

Az előző – június végén kezdődött, több mint egy hétig tartó – hőhullám idején a megnövekedett vízfogyasztás emelkedése, illetve műszaki meghibásodás miatt több napon keresztül nyomásesés vagy átmeneti vízhiány volt tapasztalható több Pest megyei településen. A megye több mint tíz településén első- vagy másodfokú vízkorlátozást is elrendeltek.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?