15 százalékkal nő a BKV-dolgozók alapbére

  • narancs.hu
  • 2022. január 13.

Belpol

Az egyéb juttatások összege is emelkedik.

Átlagos 15 százalékos alapbérfejlesztésben állapodtak meg a BKV munkáltatói és munkavállalói oldalának képviselői csütörtökön – tájékoztatott a társaság. A BKV közleménye szerint a 2022-es végleges bérmegállapodás az igazgatóság jóváhagyásával lép majd életbe.

A megállapodás az átlagos 15 százalékos mértékű alapbérfejlesztésen kívül – amely január 1-től érvényes – azt is tartalmazza, hogy a BKV-nál eltöltött idő elismeréseképpen 2021-ben bevezetett "Budapest-pótlék" mértéke szintén 15 százalékkal emelkedik.

Ugyancsak 15 százalékkal nő a diplomás munkakörben foglalkoztatottak bérminimuma, valamint a jutalomalap is, 195 ezer forintra emelkedik.

A megállapodás szerint a munkavállalók 2022-ben is jogosultak az év végi egyösszegű juttatásra, amelynek összege 20 ezer forintra emelkedik, az adójogszabályok által biztosított mérték szerint – olvasható a BKV közleményében.

 (MTI)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk