1,67 milliárdért vásárolhatnak elektromos autókat a tankerületek

  • narancs.hu
  • 2023. november 3.

Belpol

A támogatást még az ITM-től kapták. 

Nettó 1 milliárd 676 millió forint értékben szerezhet be a Klebelsberg Központ elektromos gépjárműveket és nem nyilvános használatú töltőberendezéseket. Ebből a pénzből Nissan Leaf és Nissan NV-200-asokat vesznek – értesült a 24.hu.

„A tankerületi központok részére összesen 126 járművet tervezünk beszerezni, az összeget másra nem lehet felhasználni. A beszerzés az energiahatékonyságot segíti, a régebbi típusú, nem gazdaságos, illetve a korábban bérelt gépjárműveket válthatják ki a tankerületek, hogy ezzel is a fenntartási, üzemeltetési költségek csökkenjenek” – írta a lap kérdésére küldött válaszában a Klebelsberg Központ (KK). A támogatást még az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól (ITM) kapta a KK, deklaráltan az elektromobilitást segítő céllal.

A járműveket a fenntartói feladatok ellátásához lehet ezeket használni, nem személyes használatra kapják a tankerületi vezetők. 

Az ITM jogutódja, az Energiaügyi Minisztérium portálnak adott tájékoztatásából elküldött válaszából az is kiderül, hogy pont a tankerületek számával megegyező töltőpontot, azaz összesen hatvan darabot építenek ki. Így elvileg minden tankerületnek lenne saját töltőállomása, amit külső használók nem vehetnek igénybe, csak az adott hivatal dolgozói.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk