18 kórházból a fővárosi Covid-centrumokba vezénylik át az orvosokat és a szakápolókat

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 25.

Belpol

De az Emmi közlése szerint semmi vész, sehol sincs szakemberhiány.

Országszerte 18 kórházból vezénylik át az orvosokat és a szakápolókat a fővárosi Covid-centrumokba: a Dél-pesti Centrum Kórházba, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe és a Szent János Kórházba – tudta meg az ATV.

Az a sajtóhírt, miszerint az Uzsoki Utcai Kórház, ahonnan 12 főt vezényeltek át más kórházakba, a működőképesség szélére került volna, cáfolta az Emmi az ATV-nek.

„Nem igaz, hogy bármelyik kórház, amelyekből szakembereket vezényeltek volna át a működőképessége határára jutott volna, vagy műtétek maradnának el. A betegek ellátása minden intézményben, így az Uzsoki Utcai Kórházban is biztosított.”

A tárca közlése szerint a megfelelő képzettségű egészségügyi személyzet átirányítása rendszerszintű kijelölési rendben zajlik, amelynek az a lényege, hogy ezek a kórházak továbbra is el tudják látni alapfeladataikat. Az átirányítás menete a járvány dinamikájához igazodik. Tehát azokból a kórházakból csoportosítanak át orvosokat és ápolókat, amelyek jelenleg nem vesznek részt a fertőzés elleni védekezésben.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma hozzátette: a magyar egészségügy készen áll a növekvő betegszámmal együtt járó feladatok ellátására.

Figyelmébe ajánljuk