18 milliót ad Karikó Katalin a járványban elhunytak gyerekeinek

  • narancs.hu
  • 2021. december 20.

Belpol

A kutatóbiológus a Bolyai-díjjal járó összeg felét ajánlotta fel a Regőczi Alapítványnak.

Ötvenezer eurót, azaz  mostani értéken18 millió forintot ajánlott fel a Regőczi Alapítványnak Karikó Katalin kutatóbiológus – jelentették be a közmédia Jónak lenni jó! című műsorában.

A szintetikus mRNS-alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatója a nemrég neki átadott Bolyai-díjjal járó összeg felét adományozza az alapítványnak.

Mint az M1 Híradójának elmondta, azért döntött így, mert szeretne hozzájárulni a koronavírus-járvány miatt elhunytak gyermekeinek megsegítéséhez. A nyilatkozatban Karikó Katalin megemlékezett azokról az egészségügyi dolgozókról is, akik a járvány idején mindennap az életüket kockáztatják, miközben gyógyítják a betegeket.

A Regőczi Alapítványt Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita hozta létre idén tavasszal, a jótékonysági szervezet a koronavírus-járvány miatt elhunytak gyermekeit támogatja. A Jónak lenni jó! című műsornak most az alapítvány volt a kedvezményezettje. 

Ferenc pápa egy Szent József-szobrot ajánlott fel erre a célra. 

 Vasárnap estig több mint 345 millió forint gyűlt össze a kampánynak köszönhetően, de az adományvonal az ünnepek alatt is hívható.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk