2 milliárdot kapott az államtól a Magyar Birkózók Szövetsége

  • narancs.hu
  • 2022. május 10.

Belpol

A 2022-es Európa-bajnokság kommunikációjára és rendezvényszervezésre költötték a pénz nagy részét.

A Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) honlapján nem szerepelt az általa rendezett 2022-es Európa-bajnokság ára. Pedig a kormány szerint a júniusi vizes világbajnokság után ez a második legnagyobb hazai sportrendezvény ebben az évben.

Az Átlátszó.hu közérdekű adatigényléssel derítette ki, hogy majdnem bruttó 2 milliárd forint közpénzt adott az állam az eseményre. Mint írják, a rendezvényhez kapcsolódó 5 millió forint feletti szerződések között pedig csupán a rendezvényszervezésre és kommunikációra szánt nettó 1,5 milliárd forintot (bruttó 1,88 milliárd forint) tüntették fel.

Vagyis az állami támogatás nagy részét kommunikációra és rendezvényszervezésre költötték el. A munkával pedig a Moonlight Event Szolgáltató és Rendezvényszervező Kft.-t, valamint a Visual Europe Zrt.-t bízták meg. A számos kormányzati megbízást, többek között a „kék plakátok” gyártását is elnyerő cégek mögött pedig Balásy Gyula áll.

A portál megjegyzi, a 2013-as vb-re anno 330 millió forint közpénzzel is megelégedett az MBSZ, amit egyébként Németh Szilárd fideszes politikus vezet 2015 óta. A birkózás kiemelt sportág, és a kormány 2012 óta a kiemelt sportágaknak, így a birkózásnak is milliárdos apanázst ad. A birkózást 2019-ben közpénzzel kitömött, de kevésbé sikeres sportágként tartották számon. Az eredményeket többek között külföldi versenyzők honosításával igyekeztek felturbózni.

A Magyar Birkózók Szövetségének elnöke Németh Szilárd fideszes képviselő.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk