22 órán át tartott a vita a parlamentben a szociális törvényről

  • narancs.hu
  • 2022. október 27.

Belpol

Csütörtök reggel hétig tartott a még szerdán délelőtt kezdődött vita az ellenzéki felszólalások miatt.

Nem sokkal csütörtök reggel hét óra után, azaz mintegy 22 óra hosszúságú vita után zárta le az Országgyűlés a szociális törvény módosítását jelentő, ú.n. "Magyarország biztonságát szolgáló egyes törvények módosításáról szóló kormányzati javaslat" előző reggel kezdődött tárgyalását.

A vita végéről Ungár Péter tudósított a Facebookon, a bejelentkezésben azt mondta: a vitában azt próbálták megtudni, „miért akar az állam kivonulni a szociális szektorból”. Ungár felhívta rá a figyelmet, hogy maga a módosítási javaslat egy salátatörvény volt, amelyben a vízgazdálkodástól elkezdve a diplomata-útlevelekig mindent érintettek. Ungár szerint ritka példája volt a vita annak, hogy a fideszesek valódi érveket is felhoztak az ülés során, ezért talán volt valami értelme.

Ez még csak a javaslat általános vitája volt, ezután még lesz ugyanerről a módosításról részletes vita, és csak azután kerülhet majd sor a szavazásra. 

Mint arról beszámoltunk, ezzel a törvénymódosítással írja át a kormány azt, hogy kinek a feladata az állampolgárok szociális ellátása: egyrészt mindenki magáért felelős, másrészt a hozzátartozók kötelesek segíteni rajta, ha ez sem sikerült, az önkormányzatnak és az állam által támogatott karitatív (egyébként többnyire egyházi) szervezeteknek, és végül, ha ezek közül senkinek nem sikerült segítenie a rászorulókon, akkor van csak az államnak felelőssége

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk