23 ország nagykövetségével tárgyalt az árnyék-miniszterelnök

  • narancs.hu
  • 2022. október 21.

Belpol

Az árnyék-külügyminiszterrel és a honvédelmi árnyékminiszterrel közösen. A Fidesz reagált: Gyurcsányné.

Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök Rónai Sándor árnyékkülügyminiszter és Vadai Ágnes honvédelmi árnyékminiszer társaságában 23 európai ország nagyköveti vezetőjével egyeztetett a jogállami eljárásról, az uniós pénzekről, az árnyékkormány szövetségi politikájáról és a NATO-bővítésről – áll a Demokratikus Koalíció közleményében. 

Dobrev Klára a találkozókkal kapcsolatban azt mondta, a DK által létrehozott árnyékkormány készített olyan törvényjavaslatokat, amelyek a párt szerint újra jogállammá tennék Magyarországot, ha hatályba lépnének. Az árnyékkormány csatlakoztatná Magyarországot az Európai Ügyészséghez, tenne azért, hogy a bíróság és az ügyészség független legyen, módosítaná az Alkotmánybíróság működését, mert ez a testület most korlátozza a jogállamot, és helyreállítaná a sajtószabadságot, kiegyensúlyozottá tenné a tájékoztatást.  

Az árnyékkormány tagjai a találkozókon nyilvánvalóvá tették, elkötelezettek az európai értékek mellett, és szerintük megkérdőjelezhetetlen, hogy Magyarországnak az Európai Unióban van a helye. Támogatja, hogy Svédország és Finnország minél előbb a NATO tagjává válhasson, mert magyar nemzeti érdek is, hogy a NATO védelmi képességei növekedjenek.

Dobrev arról is biztosította tárgyalópartnereit, az árnyékkormány bármikor át tudja venni a kormányzás feladatát, és úgy dolgozna, hogy Magyarország újra független, euópai ország legyen. 

Dobrev Klára sajtótájékoztatójára a Fidesz–Magyar Polgári Szövetség így reagált:

„Gyurcsányné bevallotta, hogy Magyarország ellen dolgozik – Reagálás Dobrev Klára (DK) nyilatkozatára. Gyurcsányné ma gyakorlatilag bevallotta, hogy már nemcsak a színfalak mögött áskálódik Magyarország ellen, hanem nyíltan roadshow-zik azért, hogy hazánk ne kapja meg az uniós forrásokat és ismét ők kerülhessenek hatalomra. A demokráciáról prédikáló Gyurcsányné figyelmét elkerülte, hogy a magyarok demokratikus választásokon sokadszorra is világosan megüzenték, hogy nem kérnek belőlük. Pont azért nem, mert Gyurcsányék soha nem a nemzeti érdekekért dolgoztak.”

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mind idegenek vagyunk

  • SzSz

A világtól elidegenedett, magányos filmes hősök lelőhelye filmes tapasztalataink szerint elsősorban a metropoliszok, illetve a kertvárosok.