244 milliárd forintért vett a kormány egy „gödröt” Zuglóban

  • narancs.hu
  • 2023. június 28.

Belpol

A Nemzeti Vagyonkezelő nemzetbiztonságra hivatkozva nem indokolta meg, miért.

Titkolja a kormány azt a szerződést, ami alapján a gazdasági válság kellős közepén 244 milliárdért megvesz egy gödröt Zugló közepén – írja Hadházy Ákos a Facebook oldalán.

A képviselő arról is beszámol, hogy közérdekű adatigénylést nyújtott be azért, hogy megtudja, mi a célja a kormánynak a területtel, de a Nemzeti Vagyonkezelő nemzetbiztonsági okokra hivatkozva megtagadta azt. Hadházy ugyanakkor nem tud a parlamenti nemzetbiztonsági bizottság olyan üléséről, ahol titkosították volna a szerződést.

„Nehéz is ilyet elképzelni, hiszen a közelmúltban Gulyás Gergely miniszter elismerte, hogy az irgalmatlan mennyiségű közpénzt azért adják Tiborcz István üzlettársának, mert a NAV-ot akarják oda költöztetni. Miért lenne nemzetbiztonságilag titkos egy olyan szervezet közpénzből fizetett szerződése, amelyik a közpénzeket akarja beszedni az adófizetőktől?” – teszi fel a kérdést Hadházy. „A valódi ok az lehet, hogy az elkövetők is megijedtek, mekkora hűtlen kezelést követtek el Tiborczék kedvéért.”

A K-Monitor szintén írt az esetről: „Néhány hete bukott ki az állami vagyonkezelő honlapján megjelent bejegyzésből, hogy az állam megvenné a Zugló központjában most épülő irodakomplexumot. A döntést sokan úgy értelmezték, hogy a NER Tiborcz Istvánnal együtt mozgó, eddig is erős hátszéllel gyarapodó baráti vállalkozójának a bedőlés szélén álló üzletét menti így meg a kormányzat. Felvetődött, hogy a NAV elhelyezésére használnák az ingatlanokat, de a kormány egyelőre egy szót sem szólt az egész ügyletről, és a jogszabályok, vagy a költségvetés sem igazít el, pontosan milyen döntés alapján kerülhet sor a 244 milliárdos, közbeszerzés nélküli állami tranzakcióra.”

Hadházy most országgyűlési képviselőként, Zugló képviselőjeként betekintést fog kérni, illetve perre próbáljuk megszerezni a szerződést.

Titkolja a kormány azt a szerződést, ami alapján a gazdasági válság kellős közepén 244 milliárdért(!!!) megvesz egy...

Posted by Hadházy Ákos on Wednesday, June 28, 2023

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?