35 százalékos fizetésemelést kaptak az államtitkárok

  • narancs.hu
  • 2020. május 6.

Belpol

Ugyan csak márciustól, de a fizetésükben az emelést már az év elején érvényesítették.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, idén újra nő a parlamenti képviselők fizetése, még hozzá 11,4 százalékkal. Az Mfor arról írt április közepén, hogy az emelési kötelezettséget egy 2018-as törvénymódosítással rögzítették, tehát nem aktuális elhatározás volt ez az országgyűlésben.

Most pedig arról számolt be a lap, miután átböngészték több kormánytag javadalmazásának adatait a kormány honlapján, hogy az államtitkárok fizetése még többel nőtt, mint a képviselőké: nekik 35 százalékos emelés jutott idén. "Annak a tisztségviselőnek ugyanis, aki csak államtitkári posztot tölt be az állami vezetésben, bruttó 1 296 300 forintról 1 750 000 forintra ugrott a fizetése. Az emelkedés mértéke 35 százalék, melyet a képviselőkkel ellentétben már év elején érvényesítettek a fizetésekben" - jegyzi meg a lap.

A miniszterek fizetése maradt bruttó 1 979 400 forint, viszont azoknak a minisztereknek, akik a parlamentben is tevékenykednek, mint például Varga Mihály, Gulyás Gergely, Rogán Antal vagy Szijjártó Péter, nőtt a fizetésük, mert az alapjuttatás emelkedése őket is érinti: így ők márciustól bruttó 3 082 800 forintot kapnak a munkájukért.

Hogy Orbán Viktor fizetése is emelkedett-e, az egyelőre nem derült ki a dokumentumokból, írja a lap, de egy valami biztos: tavaly március elsejétől a korábbihoz képest 50 forinttal, 1 507 350 forintra csökkent a miniszterelnöki fizetése.

Figyelmébe ajánljuk