4098 új koronavírus-fertőzöttet igazoltak, meghalt 61 beteg

  • narancs.hu
  • 2022. november 23.

Belpol

770 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen. Kapható megerősítő oltás az új típusú, omikron elleni Pfizer-vakcinával is.

6 419 996 főt oltottak már be a koronavírus ellen, közülük 6 206 388-an a második, 3 901 632-en a harmadik, 387 872-an pedig már a negyedik oltásukat is megkapták – közölte a múlt heti összesített adatokat szerdán a koronavirus.gov.hu.

Az előző héten 4098 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta  2 162 093-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma.

Az aktív fertőzöttek száma 15 608 fő.

Meghalt a múlt héten 61 beteg, így az elhunytak száma 48 245-re emelkedett.

Jelenleg 770 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

A gyógyultak száma 2 098 240, 

Azt közölték, Magyarországon a járvány jelenleg "mérsékelten zajlik", ami köszönhető a magas átoltottságnak is. Hangsúlyozták, a vírus továbbra is a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérik. Emellett a megerősítő oltás mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását.

Kiemelték, hogy a kormány továbbra is biztosítja az oltás lehetőségét. Az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, a házi gyermekorvostól, valamint beadatható a kórházi oltópontokon, ahová péntekenként időpontfoglalással és anélkül is lehet menni. Kapható megerősítő oltás az új típusú, omikron elleni Pfizer-vakcinával is. Az oltóanyag egyadagos, és kizárólag emlékeztető oltásra kapott uniós engedélyt. A megerősítő oltás a pénteki oltási napokon időpontfoglalás nélkül is felvehető.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Gulyás Gergely: A KDNP nem fog egy EP-frakcióban ülni a Tisza Párttal

  • narancs.hu

Erről a miniszter a kormányinfón beszélt, ahol a kommunista rémuralomhoz és a Rákosi-korszakhoz hasonlította az Európai Unió Bírósága ítéletét, melynek értelmében 200 millió euróra büntették hazánkat, mivel nem tartota be a bíróság egy korábbi, menekültügyben hozott ítéletét.

Mindent megértve

  • - minek -

Sok tekintetben szabálytalan Beth Gibbons élete és pályafutása, ugyanakkor a néha szokatlan fordulatok sok mindent elárulnak a sikerek, de a visszavonultságban eltöltött időszakok értelméről, titkairól is.

Palackposta

A magyarországi holokauszt 80. évfordulójára összeállított kiállítás több, bár nem feltétlenül eltérő nézőpontot és értelmezést rendel egymás mellé.

A létezés sötét ünnepe

  • Kiss Annamária

Perovics Zoltán színháza a megalapítástól kezdve, vagyis már a 90-es évektől kutatja a hiteles színházi jelenlét mibenlétét.