41 ezren töltötték ki az alternatív oktatási népszavazást

  • narancs.hu
  • 2023. október 26.

Belpol

Vácon még a közterület-felügyelet is megpróbálta megakadályozni a szavazást.

Az alternatív oktatási népszavazás harmadik napján is nagy számban mentek el voksolni az emberek, a csütörtök reggelre a szavazók száma átlépte a 41.000 főt – áll a szavazást lebonyolító aHang közleményében. 

Mint írják, az Egységes Diákfronttal közösen szervezett alternatív népszavazás sátrait főleg Budapesten Szél Kálmán téren, Móricz Zsigmond körtéren és a Nyugati téren keresik, vidéken pedig Miskolcon, Szegeden, Veszprémben és Pécsen a legaktívabbak a szavazók. 

Különféle közszereplők is leadták a szavazataikat, például az ismert youtuber, Magyarósi Csaba, az MSZP két társelnöke vagy Vác ellenzéki összefogásban nyert civil polgármestere, Matkovich Ilona.

Vác amúgy is izgalmas, hiszen hétfőn, a szavazás első napján a váci közterület-felügyelet több alkalommal megpróbálta felszámolni a 7IGEN-es szavazósátrat arra hivatkozva, hogy ahhoz a város jegyzője nem járult hozzá, kedd reggel pedig a sátornyitás előkészítése alatt valaki ellopta a sátrat. 

Online és személyesen is október 30-ig lehet szavazni a hét kérdésben. Minden, a szavazással kapcsolatos fontos információ elérhető a 7IGEN.hu oldalon.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk