45 sebességmérőt szerzett be Budapest

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 14.

Belpol

Már augusztusban elkezdik felszerelni őket. 

A főpolgármesteri hivatal sajtóosztálya a 24.hu megkeresésére közölte, hogy a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága közbeszerzési értékhatár alatt 45 sebességmérésre alkalmas, fix telepítésű kamerát vett bérbe, amelyek felszerelésének helyszínét a technikai adottságok és a közlekedésbiztonsági veszélyek figyelembevételével lehet kijelölni.

Karácsony Gergely még 2020. áprilisában posztolt arról, hogy hosszabb távon nullára szeretné csökkenteni a balesetek számát Budapesten. A portál emlékeztet, 2023 tavaszán a Harminckettesek terén egy ittas sofőr csapódott a villamosmegállóba, ahol halálra gázolt egy fiatal nőt. Karácsony azonnali egyeztetéseket kezdeményezett a budapesti rendőrfőkapitánnyal, egyúttal újbóli célként azt tűzte ki, hogy 2030-ig 50 százalékkal, 2050-ig nullára csökkentené a közútu balesetek súlyos sérültjeinek és halálos áldozatainak számát. 

Július elején az Árpád hídon történt egy újabb tragédia, ahol feltehetően egymással versenyző autók okoztak tragédiát: egy vétlen kerékpáros veszítette életét. A fővárosi közgyűlés pár nappal korábban vállalta, hogy sebességmérő kamerák telepítésével fellépnek a gyorshajtók ellen. 

„A kamerák telepítési helyszíneinek előkészítése folyamatban van, az első kamerák felszerelésére még augusztus folyamán sor kerül”

– tájékoztatta a portált az önkormányzat. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk