662 ezren szavaztak az előválasztás második fordulójában

  • narancs.hu
  • 2021. október 17.

Belpol

Szombaton újra megdőlt a napi részvételi rekord, a második forduló lenyomta az elsőt.

118 415-en szavaztak az ellenzéki előválasztás második fordulójának utolsó napján, szombaton, ezzel ismét megdőlt a napi részvételi rekord - közölte az Országos Előválasztási Bizottság.

Az utolsó napon 88 380 fő személyesen, 30 035 fő online adta le a szavazatát Dobrev Klárára vagy Márki-Zay Péterre.

A második fordulóban összesen 662 016 szavazó jelent meg, így magasabb volt a részvétel, mint az első fordulóban, amikor közel 634 ezren szavaztak.

Pedig az volt az általános várakozás, hogy a második fordulóban alacsonyabb lesz a részvétel, mert rövidebb ideig tartott a szavazás, kevesebb sátor volt és egyéni jelöltekre sem lehetett már szavazni. Úgy tűnik azonban, hogy a két állva maradt miniszterelnök-jelölt közötti éles küzdelem feltüzelte az ellenzéki szavazókat.

A szervezők azt is közölték, hogy a második fordulóban 219 991 olyan szavazó vett részt, aki az első fordulóban még nem szavazott. Tehát minden harmadik résztvevő új szavazó volt. A két forduló összesen körülbelül 850 ezer embert mozgatott meg. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk