Ma éjszakára ígérik az előválasztás végeredményét a szervezők

  • narancs.hu
  • 2021. október 17.

Belpol

Az első részeredmény már dél körül meglehet.

Vasárnap számolják össze az ellenzéki előváasztás második fordulójában leadott szavazatokat az előválasztás szervezői. Ezúttal minden urnát Budapestre szállítottak, és itt, egy helyszínen zajlik a szavazatszámlálás reggeltől várhatóan késő éjszakáig.

Az Országos Előválasztási Bizottság korábbi közleménye szerint megyénként, Budapesten pedig választókerületenként jelentik majd be az eredményeket. Egyszerre mindig egy megye és egy fővárosi választókerület eredményeit ismertetik élő videós bejelentkezésben.

A végeredményt várhatóan késő éjszaka jelentik be sajtótájékoztatón, persze, ha a két jelölt között nagy lesz a különbség, már korábban eldőlhet a győztes kiléte.

Márki-Zay Péter és támogatói a budapesti Anker közben tartanak eredményváró rendezvényt este héttől. 

Dobrev Klára hasonló eseményt egyelőre nem hirdetett, a DK jelöltje vasárnap reggel egy videóban mondott köszönetet az előválasztás lebonyolítóinak és a szavazóknak. Azt hangsúlyozta, bárki is lesz a győztes, Orbán Viktort csak az ellenzéki összefogás tudja leváltani, ezért mindenkinek be kell állnia a miniszterelnök-jelölt mögé és meg kell őrizni az ellenzéki egységet.  

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk