70 éves matematikatanár is van az elbocsátott pedagógusok között

  • narancs.hu
  • 2023. január 12.

Belpol

Többször részt vett a polgári engedetlenségben Szabó Márton.

Egy nyugdíjaskorú matematikatanár elbocsátásáról ír a Telex: Szabó Márton részmunkaidőben tanított a budapesti Jaschik Álmos Művészeti Szakgimnázium és Technikumban, december 31-én járt volna le a próbaideje, de egy december 19-i értesítés értelmében 30-án megszűnt a jogviszonya.

Szabó 36 óráját nem tartotta meg decemberben, polgári engedetlenséggel tiltakozott a közoktatás problémái ellen. Nyugdíjasként, közgazdász-matematikus végzettséggel tanított. Mint elmondta, elsősorban nem a pénzre szorult rá, hanem a társaság hiányzott neki. Lehet, hogy ezután angolt fog tanítani egy nyelviskolában vagy társalgási klubban.

  
A Jaschik Álmos Művészeti Szakgimnázium és Technikum
Forrás: Wikimedia

A cikkben felidézik: a tiltakozásokban mindig is aktívan részt vett, problémának tartja a közoktatás állapotát, az alacsony fizetéseket és a tavaly módosított sztrájktörvényt is. Ezért szeptemberben, októberben és novemberben is egy-egy alkalommal részt vett a polgári engedetlenségben. Szeptemberben meg is kapta a figyelmeztető levelét, akkor először és utoljára.

Aztán mikor november 30-án nyolc pedagógust kirúgtak azért, mert többször is részt vettek a jogszabályban nem rögzített munkabeszüntetésben, drasztikusabb módszert választott: decembertől nem tartotta meg egyetlen óráját sem.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk