Késő este bement Novák Katalin irodájába, elbocsátották

  • narancs.hu
  • 2023. január 12.

Belpol

A Momentum-frakció próbaidős munkatársának tette a párt szerint „elfogadhatatlan viselkedés”.

A Momentum országgyűlési frakciójának próbaidős munkatársa októberben késő este olyan ajtón nyitott be, ahová nem volt jogosult belépni: Novák Katalin köztársasági elnök parlamenti irodájába. Azonnal elbocsátották – írja a Telex a Momentumtól kapott tájékoztatásra hivatkozva. 

A hírportál kérdésére, ennyi tényleg elég-e egy kirúgáshoz, vagy ott esetleg más is történt, a Momentum azt válaszolta, Novák Katalin irodája „egy olyan iroda, ahova az engedély és jogosultság nélküli belépés nem maradhat következmény nélkül. Határozott meggyőződésünk, hogy ez épp elég volt ahhoz, hogy a próbaidőn lévő munkatársat azonnali hatállyal elbocsássuk”.

A párt az eset után személyesen és levélben is megkereste Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét, az Országgyűlés Hivatalának vezetőit, valamint Novák Katalin köztársasági elnököt, azzal, hogy a Momentum elítéli munkatársának cselekedetét.

A Telex tovább érdeklődött volna a történtekkel kapcsolatban Kövér Lászlónál, de azt a választ kapta, hogy „az ön által feltett kérdések nem érintenek közérdekű vagy közérdekből nyilvános adatokat.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk