Kocsis Máté: újabb koronavírus-törvény, rendkívüli jogrendre vonatkozó jogszabály nem indokolt

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 17.

Belpol

Az SZFE-ügyet belső vitának nevezte és szerinte a baloldali pártok egy nettó nácit mentegetnek.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a kormánypártok szezonnyitó frakcióülését követő sajtótájékoztatón azt mondta: a második hullám tetőzése télre várható. Az ősz és a tél el fog menni a járvány elleni védekezéssel. Megjegyezte: ez a szakemberek becslése, ami változhat. A járvány most nagy mértékben a 40 év alattiaknál van jelen, arra kell nagyon vigyázni, hogy az idősek közé minél kevésbé törjön be.

Jelezte: hétpárti egyeztetés volt az Országgyűlés működéséről, és úgy tűnt, egyetértés van abban, hogy a biztonsági szabályok betartása mellett, de a tavaszihoz hasonló módon, működnie kell a parlamentnek.

Újabb koronavírus-törvény, rendkívüli jogrendre vonatkozó jogszabály megalkotása most nem indokolt, a rendelkezésre álló jogszabályok most megfelelőek - közölte.

Arra a kérdésre, hogy elmegy-e a jövő csütörtöki, budapesti Bayern München-Sevilla európai Szuperkupa-mérkőzésre, Kocsis úgy válaszolt, tervezi, mert szerinte a védekezési szabályokat szigorúan betartva a korábbihoz hasonlóan lehet élni például a kulturális, oktatási, sportéletet.

Arra a felvetésre, miért 23 órakor kell bezárniuk a szórakozóhelyeknek, azt válaszolta: egy szórakozóhelyen 23 óra körül már nehéz betartani a járványügyi előírásokat.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem körül kialakult ügyet Kocsis Máté belső vitának nevezte, amelyet szerinte a feleknek rendezniük kell. Egyúttal a baloldali pártokat arra kérte, ne hergeljenek, ne uszítsanak.

Bíró Lászlóról, a tiszaújvárosi időközi országgyűlési választáson induló ellenzéki jelöltről szólva úgy fogalmazott: a baloldal budapesti pártközpontjai baloldali médiafelületeken mentegetnek "egy teljesen nyilvánvalóan nettó nácit".

(MTI)

Figyelmébe ajánljuk