797 magyar fiatal nyerhet újra ingyenes európai vonatbérletet

  • narancs.hu
  • 2023. október 3.

Belpol

Azok pályázhatnak, akik 2005. január 1. és december 31. között születtek.

Újra lehet igényelni ingyenes európai vonatbérleteket – közölte Ujhelyi István, a program mentora.

Az idei második pályázati kör szerdán, azaz október 4-én 12 órakor nyílik meg, és október 18. délig tart. 

Az Európai Parlament képviselője hozzátette, hogy a DiscoverEU-program ezen fordulójában összesen 36 318 vonatbérletet osztanak szét, ebből az előzetes kvóta szerint 797 jut majd a magyar fiataloknak.

Ebben a körben azok jelentkezhetnek a kivételes lehetőségre, akik 2005. január elseje és december 31. között születtek, ezt a két dátumot is beleértve.

A mostani fordulóban kiválasztott fiatalok legfeljebb 30 napig utazhatnak majd Európában a jövő március és május közötti időszakban.

Ujhelyi István közölte, hogy eddig több mint egymillió európai fiatal jelentkezett az összesen mintegy 248 ezer kiosztott ingyenes bérletre. Magyarországon is rendkívül népszerű a program, minden fordulóban többszörös a túljelentkezés: eddig összesen több mint 29 ezer magyar 18 éves pályázott a lehetőségre, közülük pedig egészen pontosan 5401-en már részesei is voltak a különleges európai programnak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk