8,2 milliárd forintból épül új Mercure szálloda Debrecenben

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. június 17.

Belpol

A kormánykoalíció kihelyezett frakcióülése úgy tűnik, épp kapóra jött a bejelentéshez.

Négycsillagos, 155 szobás üzleti szálloda épül Debrecen belvárosában, a 8,2 milliárd forint értékű beruházás alapkövét csütörtökön tették le a cívisvárosban – számolt be róla az MTI. Az eseményen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, a koronavírus-járvány miatt nehéz időszak van mögöttünk, de ez egyben megmutatta, hogy az idegenforgalom akkor is képes volt túlélni, amikor nem vagy alig működhetett.

A kormány a bérek kifizetésével igyekezett támogatni ezt a szektort, most pedig már olyan cégek is vannak, amelyek perspektívát látnak a következő időszakban az idegenforgalom és a turizmus fejlődésében – fogalmazott a miniszter. Szűcs Gyula, az építtető Bajcsy-Invest Kft.-t tulajdonló Szinorg Universal Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, a hotel felépítésével Debrecenben megjelenik az első nemzetközi szállodaipari brand, a Mercure, amely Európában az egységek számát tekintve a legnagyobb felső-középkategóriás hotelláncnak számít. Az eseményen részt vett Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő, illetve Papp László a város szintén fideszes polgármestere is. 

Mindeközben a kihelyezett frakcióülésen a Fidesz-KDNP képviselői arra jutottak, hogy reális célkitűzés az 5,5 százalékos gazdasági növekedés elérése, de – mint mondták – meg kell érte dolgozni. A hotelberuházást alighanem már ennek a koncepciónak a jegyében jelentették be a kormánypárti politikusok.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk