Orbán: A liberális gőzhengerek ismét elindultak Magyarország ellen

  • narancs.hu
  • 2021. június 17.

Belpol

A felnőtteknek a szexuális szokásaikkal a Jóisten ítélőszéke előtt kell majd elszámolniuk – állítja a miniszterelnök.

Orbán Viktor a miniszterelnok.hu-n futó, valami különös okból Szamizdatnak hívott  jegyzetsorozatában reagált a közvéleményben és a nemzetközi sajtóban is csak homofób törvénynek hívott, eredetileg pedofil-ellenes törvénynek szánt jogszabályt érintő kritikákra. Amint arról beszámoltunk, a számos hazai közéleti szereplő által is elítélt, nemzetközileg is jelentős felháborodást keltő törvény kapcsán az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen is aggodalmának adott hangot.

„Megvizsgáljuk, hogy sérti-e a vonatkozó uniós jogszabályokat. Olyan Európában hiszek, amely elfogadja a sokszínűséget, nem pedig olyanban, amely elrejti azt a gyermekek elől.  Senkit sem szabadna a szexuális irányultsága alapján diszkriminálni” – nyilatkozta a német politikus.

Franciaország pedig kezdeményezi, hogy az uniós tagállamok európai ügyekért felelős minisztereit tömörítő Általános Ügyek Tanácsa jövő heti ülésén tárgyalja a tegnap elfogadott magyar pedofilellenes törvény LMBTQ-ellenes rendelkezéseit.

Idehaza szerdán mintegy ezer ember gyűlt össze a Sándor-palotánál, hogy a hétfői, Parlamentnél tartott tízezres demonstráció után újból tiltakozzon a kedden elfogadott homofóbtörvény ellen. Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház korábbi igazgatója pedig azt írta közösségi oldalán, hogy „Közelednek a választások, muszáj találni újabb csoportokat, hogy legyen kit kipécézni, lehessen kiket utálni, és ez lehetőség szerint elvonja a figyelmünket minden másról.”

A miniszterelnök a kritikákra reagálva azt írta csütörtöki jegyzetében:

„Most a pedofilokat radikálisan büntető, a gyermekeinket pedig radikálisan védelmező új törvények miatt verik félre az európai harangokat. Hiába, a mozgalom örök, már nem a »világ proletárjai egyesüljetek«, hanem a »világ liberálisai egyesüljetek« az új jelszó. Ez persze erősíti azt a közép-európai meggyőződést, hogy ma a liberális voltaképpen a diplomás kommunista.”

Orbánnak sikerült tehát a pedofilokat és a homoszexuálisokat összemosó törvényt kritizálókat a kommunistákkal összemosni.

A miniszterelnök hozzáteszi: „Magyarországon senki sem szól bele abba, hogy a felnőttek miként élnek. Felfogásunk szerint a felnőtt szabad embernek nem valamiféle világi hatóság előtt kell számot adnia az életéről, hanem a Jóisten ítélőszéke előtt, ha annak eljön az ideje.”

A kedden elfogadott törvény azonban a felnőttek számára is számos korlátozást rejt, és alkalmas arra, hogy megbélyegző, diszkriminatív hatása legyen a társadalom széles rétege számára. Erre hívja fel a figyelmet közleményében többek között a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése is. Ők azt írják: „Szervezetünk teljes mértékben támogatja a gyermek és fiatalkorúak védelmét, azonban semmiképp sem értünk egyet a bűncselekménynek számító pedofília és az alapvető emberi jognak számító szexuális orientáció összemosásával. Mindemellett, elfogadott formájában a gyermekek fokozottabb védelmének biztosítása helyett a művészi- és szólásszabadság, a könyvkiadás és -terjesztés korlátozásának feltételeit teremti meg, amit elfogadhatatlannak tartunk.”

 Az MKKE közleményéhez azóta számok könyvkiadó csatlakozott már.

Orbán jegyzetében mindezzel együtt úgy fogalmaz: „törvényünk méltó folytatása az európai szabadsághagyományoknak”.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk