A Belügyminisztérium szerint nem függesztették fel az állami örökbefogadó tanfolyamokat

  • narancs.hu
  • 2023. október 9.

Belpol

Csak tévesen tájékoztatást adott ki a gyermekvédelmi szakszolgálat.

Nincs változás az örökbefogadói képzések szervezésében – közölte a Belügyminisztérium, miután a hvg.hu arról írt, hogy a Belügyminisztérium beszerzési stopjának estek áldozatul az állami örökbefogadó tanfolyamok.

A lapnak több érintett is elmondta, hogy az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálattól kaptak erről értesítést. Az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat szerint az októberben kezdődő felkészítő tanfolyamok szervezése folyamatban van, de hogy mikor indulnak újra ténylegesen, azt nem tudni. 

A Belügyminisztérium hétfőn közölte,

az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat, mint az örökbefogadói képzések megszervezéséért felelős szerv 2023. szeptember 28-án téves tájékoztatást adott a területi igazgatóságai számára a képzések lebonyolításával kapcsolatban, melyet 2023. október 5-én visszavont

– írja a 444.hu. A minisztérium közleményében hozzátette: az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat az örökbefogadási képzéseket változatlanul megszervezi. A téves tartalmú tájékoztatás miatt a személyes felelősségre vonás megtörtént.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk