Igazságügyi Minisztérium: Még az ősszel kijavítják a vesszőhibát a könyvfóliázásról szóló rendeletben

  • narancs.hu
  • 2023. október 9.

Belpol

A kormány a rendelet szigorítására is készül.

Hamarosan kijavítják a vesszőhibát a kormányrendeletben, amelyre hivatkozva 12 millió forint büntetést kapott az egyik legnagyobb magyarországi könyvesbolt-hálózat – közölte az Igazságügyi Minisztérium az RTL Híradóval. Azt nem árulták el, hogy a hiba ellenére szerintük érvényes-e büntetés.

Ahogy arról korában mi is beszámoltunk, a Líra álláspontja szerint jogtalanul büntették meg őket, mert a hivatkozott kormányrendelet hatályos szövege úgy szól, hogy ilyen könyv „a többi terméktől elkülönítve csak zárt csomagolásban forgalmazható”. Mivel a „csak” szó előtt nincs vessző, a mondat azt jelenti, hogy akkor kell becsomagolni a könyveket, ha a többi terméktől elkülönítve árulják azokat. A Líra bírósághoz fordult.

Az RTL Híradó kérdésére az Igazságügyi Minisztérium közölte, 

még az ősszel kijavíthatják a vesszőhibát.

A híradó emlékeztetett, a kormány mindeközben a rendelet szigorításra is készül – ezt már korábban megígérték –, ám a részletek egyelőre nem derültek ki.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk