A Central Médiacsoport tulajdonosai milliárdos osztalékot vettek fel, miközben az újságíróik fizetését csökkentették

  • narancs.hu
  • 2020. június 24.

Belpol

Márciusban a járványhelyzetre hivatkozva racionalizálták a kiadásokat.

A Central Médiacsoport egyetlen részvényese, a CM Investment Kft. 2020. március végén úgy határozott, hogy az előző üzleti év adózott eredménnyel kiegészített szabad eredménytartaléka terhére 1,15 milliárd forint osztalék kerüljön kifizetésre a részére. A tulajdonosok hasonló módon kivették az osztalékot a Central Digitális Média Kft.-ből is, innen mintegy 390 millió forintot az előző üzleti év adózott eredménnyel kiegészített szabad eredménytartaléka terhére – írja a Magyar Nemzet.

A Média1 márciusban arról számolt be, hogy "a járványveszély miatt kialakult gazdasági válsághelyzetre reagálva" Varga Zoltán tulajdonos-vezérigazgató "e-mailben jelentette be a működési költségek csökkentését, ma pedig minden munkatársra kiterjedő átmeneti munkaidő-csökkentést rendeltek el, amihez kapcsolódóan a béreket is csökkenti a kiadó".

Ekkor azt is írták, hogy legalább negyedével csökkentik a gyártási és marketingköltségeket egységesen minden kiadvány esetében – emlékeztet a 444.hu.

A kiadói csoport portfóliójába tartozik többek között a 24.hu, a Story, a Nők Lapja, a Best, a Startlap, a Meglepetés, a Színes RTV, az NLC, a Marie Claire és a Vezess.hu is.

Figyelmébe ajánljuk