A Civil Közoktatási Platform csak Pintér Sándorral hajlandó egyeztetni

  • narancs.hu
  • 2022. december 15.

Belpol

Nem tartják kompetensnek Maruzsa Zoltánt.

Konzultációra hívta Pintér Sándor az intézményvezetőket és a tanárokat az oktatás helyzetéről, de mint kiderült, a tanárok csak Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkárral tudnak majd egyeztetni.

A CKP nyílt levelet fogalmazott Pintér belügyminiszter felé, amiben ezt írják: „A múlt hét végén jelent meg a hír a médiában, hogy a Belügyminisztérium intézményvezetőket kért fel: jelenjenek meg egy hivatalos konzultáción. Akkor még úgy tűnt, hogy az intézményvezetők Önnel találkoznak majd, ám azóta kiderült, hogy csak Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkárnak mondhatják el a véleményüket. Az államtitkár úr hosszú évek óta felel a közoktatásért, neki tehát már ismernie kell a kialakult helyzetet, a problémákat, követeléseket, illetve a helyzetelemző és javaslattevő anyagokat – számára feltehetően nem sok újdonságot tudnak mondani a meghívottak.”

tanárok diákok tüntetés október14

 
Diáktüntetés az oktatásért 2022. október 14-én, ahol Pintér Sándor kartonbábuként bukkant fel.
Fotó: Palágyi Barbara
 

 A nyílt levél így folytatódik: „Miniszter úr eszerint – annak ellenére, hogy a kormányban a köznevelési területet is képviseli – továbbra is elérhetetlen az Önt megszólító tanárok, szülők, diákok számára. Ön mindezidáig távol maradt a sztrájktárgyalásoktól, nem fogadta a szakszervezeti vezetőket, sőt (tudomásunk szerint) a kormány által létrehozott Köznevelési Kerekasztalt és a Nemzeti Pedagógus Kart sem tisztelte meg jelenlétével.

Nem tartjuk szerencsésnek, hogy az oktatás problémái csak a Maruzsa Zoltán által vezetett államtitkárság közvetítésével jutnak el Önhöz, hiszen az államtitkárság többször is bebizonyította: nem tudja képviselni sem a hozzá tartozó munkavállalók, sem az általuk oktatott, nevelt gyermekek érdekeit.”

A CKP követeli, hogy Pintér is legyen jelen a találkozón, tegyék publikussá a találkozó célját, meghívottjait, és legyen lehetősége megszólalni a a tanárok tömegeit képviselő szakszervezeti meghívottaknak is.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk