Nem tudták pótolni, visszavették az OMSZ kirúgott meteorológusát

  • narancs.hu
  • 2022. december 15.

Belpol

Horváth Gyula korábbi elnökhelyettes a szervezet nem létező elnökének elnöki főtanácsadója lesz.

Gyakoratilag ugyanazt a munkát fogja végezni, mint korábban, visszavették az Országos Meteorológiai Szolgálathoz Horváth Gyulát, akit az augusztus 20-i tűzijáték után rúgtak ki, vette észre a Telex.

A lap megkereste Horváthot, aki elmondta, október 1-től újra a szervezetnél dolgozik. Az OMSZ kereste meg azzal, hogy szükség van rá, de többet nem kívánt elmondani az esetről.

Augusztusban napokig lázban tartotta az ország egy részét, hogy Palkovics László exminiszter kirúgta az OMSZ vezetését, miután a szolgálat vihart jósolt, a rekorddrága tűzijátékot elhalasztották, de mégsem esett. A kormány részéről azt állították, nem a tűzijáték-ügy volt a kirúgás oka, hanem a meteorológusok kompetenciahiánya – most mégsem találtak kompetensebb szakértőket.

Azt nem tudni, hogy Radics Kornélia korábbi elnök ügyében várható-e hasonló fordulat. Horváth Gyula most elnöki főtanácsadó, csakhogy elnök nincsen.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk