A csepeli alpolgármester szerint Németh Szilárd az Alaptörvény feletti „élő alkotmánynak” tartja magát

  • narancs.hu
  • 2022. június 9.

Belpol

A fideszes Ábel Attila érdekes dolgokat mondott Németh Szilárd "zavaros elméletéről". Persze, ha tényleg így van, az sok mindent megmagyaráz. 

Csepelen, a birkózócsarnok-vita körül csúcsosodtak kia Fidesz belharcai. A főként Némeht Szilárdot, a Fidesz országos alelnökével, csepeli pártszervezeti- és választókerületi elnökét érintő történet részleteiről a kormánypárti alpolgármester, Ábel Attila adott interjút a Népszavának.

A birkozóakadémiát érintő konkrét problémák mellett azonban Ábel Attila egy nagyon érdekes dolgot is kifejtett arró, hogy mi húzódhat Németh Szilárd reakcióinak hátterében. Ritka eset, hogy nyíltan zajlik ugyanis egy konfliktus a Fideszen belül. Erről Ábel azt mondta, hogy a helyzet azért is juthatott el idáig, mert három évig hiába próbáltak leülni Németh Szilárddal, hogy megbeszéljék a problémás csepeli ügyeket.

"A Fideszben ő áll magasabban a ranglétrán, és meggyőződéssel vallja, hogy választókerületi elnökként joga van akár megbuktatni is a polgármestert. Akkor is, ha sikeres, és ha ebbe a helyi Fidesz belebukik" - mondta el Ábel, hozzátéve, hogy "a képviselő úrnak ugyanis valójában az volt a baja, hogy nem ő a polgármester. Összeférhetetlenség miatt nem is lehetett volna ő, de ezt képtelen volt elfogadni és elviselni. Évről évre egyre durvább vádakkal támadta Borbély Lénárdot".

Ábel azt is kijelenti, hogy Németh Szilárd 2019 tavaszán – az EP és önkormányzati választások előtt – "négyszemközt arra kért engem, hogy segítsek neki megbuktatni a polgármestert". Ábel hozzáteszi, hogy ő erre azt kérte, ne indítson belháborút, mert abból csak az ellenzék jön ki győztesen. Ábel szerit ezért válotta le őt Németh 15 év után a csepeli Fidesz éléről.

"Ha így folytatódik, garantáltan meg fogja buktatni a Fidesz alelnöke a Fideszt Csepelen.  A képviselő úr párton belül sem titkolja, hogy erre készül, és ezzel lényegében ellenzéki kézre akarja adni Csepelt. Nekem ebből személyes okokból lett elegem" - magyarázza Ábel. 

Némethről továbbá kijelenti: "Senkiben sem bízik, ezért próbál minden lehetséges pozíciót maga betölteni."

Továbbá hozzáteszi, hogy "Németh Szilárd sem fogadja el teljesen az Alaptörvényt". Szerinte ugyanis Német Szilárdnak:

"van egy zavaros elmélete, amely szerint az Alaptörvény leírt szövege felett áll egy láthatatlan, élő alkotmány, amit a Fidesz választókerületi elnökei testesítenek meg."

"Mivel ő az alkotmányozó többség tagja, ő saját magát az Alaptörvény feletti „élő alkotmánynak” tartja, aki szóban törvénykezik. Erre vezeti vissza, hogy nem a megválasztott polgármester a polgármester, hanem a választókerületi elnök. Valójában ezért nem lehet vele leülni tárgyalni semmiről, hiszen álláspontja szerint övé a hatalom, nekünk nincs jogunk semmiben sem vitatkozni vele" - magyarázza Ábel.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk