A MOL elnök-vezérigazgatója szerint júliustól el kellene kezdeni visszaemelni a benzinárat

  • narancs.hu
  • 2022. június 9.

Belpol

Hernádi Zsolt szerint, ha nem is egyszerre, de fokozatosan el kell engedni az árkorlátozást. 

Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója a Mandinernek beszélt erről, szúrta ki a 444.hu

(Azt mindenek előtt jegyezzük meg, hogy az interjú azzal indul, hogy megkérdezik: Hernádi felköszöntötte-e a miniszterelnököt a születésnapján. Mert biztos beszéltek aznap. Hernádi persze kapcsolt, hogy ugye azért, mert a nap másik fontos eseménye a hatodik szankciós csomagról szóló részleges uniós megállapodás volt.)

A benzinársapkáról beszélve Hernádi elmondta, hogy a 480 forintos ár ennek a versenyárlogikának mond ellent azzal, hogy kiszorítja az importot, és felborítja a kereslet-kínálati egyensúlyt.

 Ez nemcsak arról szól, hogy mennyivel lehetne több a Molnak a jövedelme, hanem arról is, hogy az egyébként is labilis európai kőolaj- és dízelolajpiacon még egy bizonytalansági tényezőt beállítottunk. Mert senkinek ne legyen kétsége, középtávon azok sem fognak 480 forintért terméket behozni, akiknek hálózatuk van itthon, még akkor sem, ha van megfelelő mennyiségű üzemanyaguk. Ez a versenyárképzés logikája" - magyarázta, hozzátéve, hogy "az ársapka és az extra elvonás verseny- és jövedelemkockázat egyben. De még egyszer: ez nem a pénzről szól, hanem az ellátásbiztonságról."

"Közgazdászként, de az ellátásbiztonságért felelős vezetőként is azt kell mondanom, hogy egy ilyen árbeavatkozás csak igen rövid távon tartható fenn"- hangsúlyozta. 

Arra, hogy a a kormány elvileg július 1-ig tervezi a benzinárkorlátozást, elmondta, hogy július 1- után "ha nem is egy lépésben, fokozatosan" ki kellene vezetni az árkorlátozást. "Legalábbis ellátásbiztonsági szempontból ez lenne a célszerű. De ez a kérdés nem a miénk. A mi felelősségünk a döntéshozók tájékoztatása" - tette hozzá.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Le az ünneplővel!

  • narancs.hu

Hétfőn lesznek az iskolákban az évnyitó ünnepségek, de mit vegyenek fel a gyerekek?