A Debreceni Egyetem volt rektora is elindul az ellenzéki előválasztáson

  • narancs.hu
  • 2021. május 19.

Belpol

Kósa Lajos kerületében.

Fábián István, a Debreceni Egyetem volt rektora is elindul az ellenzéki előválasztáson - írja a Debreciner

Ahogy a cikk írja, a kémikus professzort az MSZP és a Párbeszéd kérte fel, győzelem esetén pedig az utóbbi frakciójába fog beülni. 

A hajdú-bihari (debreceni) 1-es számú választókerületnek így Fábián Istvánnal együtt így eddig három indulója van a helyi előválasztásak. Rajta kívül a DK-s Varga Zoltán országgyűlési képviselő és a momentumos Szabó Bence önkormányzati képviselő jelentkezéről lehet tudni jelen pillanatban.

Fábián István a Párbeszéd honlapján megjelent bemutatkozásában azt írja, hogy már rektorként sem hagyta szó nélkül a Fidesz megszorításait és  mindig a szakmai szempontok érvényesítését tartotta a legfontosabbnak. A változtatásra szoruló legfontosabb területekként említi, hogy akormánynak presztízsberuházások helyett az embereknek kell biztos megélhetést nyújtania és helyre kell állítani az egészségügyet. Kiemeli a  panelprogram újraindításának szándékát,  az utak állapotának javítását, a vasútállomás intermodális csomóponttá fejlesztését, és a zöldterületek védelmét.

Fábián a Debrecinernek elmondta azt is, hogy a  99 Mozgalom néven indított mozgalom alapítótagjai közé tartozik, amely szerinte egy politikai meggyőződéseken felül ívelő társaság, amelynek célja az igazságosabb társadalom létrehozása.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk