A DK a büntető törvénykönyvet vetné be a kormánypropaganda ellen

  • narancs.hu
  • 2018. november 23.

Belpol

Te! Sötétben bújkáló, rémhírterjesztő....

A Demokratikus Koalíció arra kéri az ellenzéki pártokat, hogy közösen alkossanak olyan törvényjavaslatot, amivel büntetni lehetne az álhírterjesztést.

A DK frakcióvezető-helyettese mai sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy pártjuk korábban már indítványozta, hogy a büntető törvénykönyvben szabályozzák a "közpénzből folytatott kormányzati álhírterjesztést". Arató Gergely egyúttal felhívta a figyelmet, hogy a francia parlament elfogadott egy olyan törvényt, aminek az a célja, hogy a kampányidőszakban megakadályozza a választók manipulálását.
Arra a kérdésre, hogyan nézne ki a törvényjavaslat, azt felelte, hogy egyfelől tanulmányozni fogják a francia jogszabályt, másfelől pedig azért kérték fel az ellenzéki pártokat, hogy együtt alkothassák meg az indítványt, írja az MTI. 
Arató megjegyezte, hogy legutóbb Gyurcsány Ferenc feleségéről olyan hírek jelentek meg, amelyek szerint barátságban van egy nemzetközi körözés alatt bolgár nővel, Antoaneta Vaszilevával.

"Dobrev Klára az illetőt nem ismeri, soha sem találkoztak, még csak a nevét sem hallotta soha" - hangsúlyozta Arató Gergely.

Figyelmébe ajánljuk