A DK a gödi polgármester lemondásáról: évek óta nincs DK-s a képviselő-testületben

  • narancs.hu
  • 2023. február 10.

Belpol

Balogh Csaba távozását azzal indokolta, hogy összeállt a Fidesz és a DK a településen, és ellehetetlenítették a munkáját. 

„A sajtó egy részében a gödi polgármester lemondása kapcsán megjelent álhírekkel ellentétben évek óta nincs DK-s képviselő a gödi képviselő-testületben” – reagálta a DK sajtóosztálya arra, hogy Balogh Csaba gödi polgármester pénteken bejelentette: lemond a posztjáról. 

Balogh azt mondta bejelentésében, hogy mostanra a Fidesz és a velük kollaboráló helyiek teljesen kiüresítették a hatásköreit, és az ő becsületével játszanak a közpénz híján.

Mint fogalmazott, a gödi ex-DK-s képviselők „bebizonyították, hogy bár országos a legorbánellenesebbnek tartják magukat, itt helyben bármilyen alkuba belemennek a Fidesszel. Addig amíg ott vannak a rendszerben, az ellenzéknek nincs esélye rendszert váltani, ugyanúgy kétharmaddal fognak megbukni a Fidesz ellen”. 

A DK és a Fidesz koalíciójának első jele az volt Balogh Csaba szerint, amikor a Gödi Kommunikációs Nonprofit Kft. élére egy olyan személyt választottak, akinek a bemutatkozáskor az első dolga az volt, hogy bejelentse: ő csak politikai célokat fog végrehajtani, és a dolga az, hogy Balogh Csabát kikészítse. 

Ezután a DK és a Fidesz közösen megszavazva egy olyan beszerzést indított el, amivel megakadályozta a nyaralóházak fejlesztését, „azóta is ott lebeg a fejünk felett az a sok millió forint lekötött összeg”. A DK-Fidesz-koalíció – folytatta Balogh – az elmúlt három évben kétszer is felfüggesztette a polgármestert, és olyan lépéseket hoztak, amivel a maradék intézményi kontrollt is megszüntették. 

Balogh civilként folytatja tovább, így nem kell engedélyt kérnie a NER fideszes és dk-s tagjaitól ahhoz, hogy pert indítson. „Civilként végre kimondhatom, hogy Magyarországon és Gödön nem működik a demokrácia és az önkormányzatiság. És hogyha ezeket tényleg szeretnénk helyreállítani, akkor az egész NER-t, Fidesszel és DK-val együtt le kell tudnunk váltani. Addig pedig csak jó energiát kívánhatok”.  

Tény, hogy a gödi két korábbi DK-s még 2020-ban távozott a pártból. Szilágyi László és Lőrincz László először a tagságát függesztette fel, majd előbbi kilépett, utóbbit pedig kizárták. Ugyanakkor a pártok közti konfliktus már ezt megelőzően elkezdődött

Címlapképünk forrása: Göd önkormányzatának Facebook-oldala

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk