Toborzókampányt indít a honvédség

  • narancs.hu
  • 2023. február 10.

Belpol

„Fiatalítás” (menesztés) után toborzás. 

Országos toborzókampányt indít a honvédség, hogy minél többen megismerhessék a honvédség által kínált szolgálati formákat és életpálya-lehetőségeket – közölte a Honvédelmi Minisztérium pénteken az MTI-vel. A toborzókampány nyitórendezvénye hétfőn lesz Budapesten, a Bálnában.

Mint írták, a háború, a migráció és az Európát érő biztonsági kihívások rámutattak, hogy a veszélyek korát éljük, a béke és a biztonság felértékelődött. Hozzátették: Magyarország biztonságának és védelmének megerősítése érdekében a Magyar Honvédség megerősítése, megfiatalítása és modernizálása kiemelt feladat. Az elmúlt években sokat fejlődött a Magyar Honvédség, és jelenleg is zajlik a fiatalítás.

A most induló toborzási kampányban különösen azoknak a fiataloknak a jelentkezését várják, akik készek és szeretnének tenni a haza, családjuk és szeretteik védelmében. „A honvédség vonzó életpályát kínál azok számára, akiknek az egyéni fejlődésen túl fontos a közösség, a bajtársiasság, a fiatalos szemlélet, és emellett a high-tech haditechnikai eszközök iránt is érdeklődnek” – írták.

A toborzási kampány a következő hónapokban nem csak a toborzási irodákban zajlik majd, hanem az interneten és különböző médiafelületeken, emellett országszerte toborzási rendezvényeket is tartanak. A toborzókampány nyitórendezvénye hétfőn a Bálna Budapest rendezvényközpontban lesz, és várnak mindenkit, aki akár tartalékos, akár hivatásos vagy szerződéses katonaként szeretne csatlakozni a honvédséghez.

A toborzónapon az érdeklődők közelebbről is megismerkedhetnek a Magyar Honvédség alakulataival, fegyverekkel és haditechnikával, az innováció élvonalába tartozó eszközökkel, valamint a Hadtörténeti Intézet és Múzeum kiállításával. Többek között lesznek katonai bemutatók, szimulátorok, valamint biolabor. Lehetőség lesz közelebbről megismerni a katonák életét, és az érdeklődők beszélgethetnek a toborzó szakemberekkel és a már a Magyar Honvédség kötelékében szolgáló katonával is.

„Fiatalítás” ürügyén katonatisztek sorát menesztette a honvédelmi miniszter az elmúlt hetekben. Az állományban felháborodást, egy teljes korosztályban pedig félelmet keltett az intézkedés, amely ellentmond annak a bevett szemléletnek, hogy a hadsereg egy életen át gondoskodik a tagjairól. A témával részletesen foglalkozott a Magyar Narancs a közelmúltban. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk