A DK K. Endréről kérdezi a kormányt

  • narancs.hu
  • 2024. február 10.

Belpol

Dolgozott-e oktatási vagy szociális intézményben, miután kegyelmet kapott?

A DK arra szeretne választ kapni a kormánytól, hogy miután a három év négy hónap börtönre ítélt K. Endre, a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettese kegyelmet kapott, dolgozott-e oktatási vagy szociális intézményben.

Az ellenzéki párt országgyűlési képviselője, Barkóczi Balázs, aki oktatási árnyékminiszter is, arról tartott sajtótájékoztatót szombaton, hogy a pedofil bűncselekményekben érintett pedagógus büntetését úgy engedték el, hogy nem tiltották el korábbi foglalkozásától.

„K. Endre a kegyelme óta szabadon visszamehetett a gyerekek közé, dolgozhatott akár iskolában, akár óvodában, akár gyermekekkel foglalkozó szociális intézményben is. A DK azért is nyújtott be pedofilellenes törvénycsomagot az Országgyűlésnek, hogy ezt megakadályozza” – mondta Barkóczi.

A Demokratikus Koalíció szerint a közvéleménynek joga van megtudni, visszament-e a gyerekek közé K. Endre, az elnöki kegyelem óta eltelt időszakban dolgozott-e iskolában, óvodában, más, gyermekekkel foglalkozó intézményben. Barkóczi felhívta a figyelmet a DK aláírásgyűjtésére, amelyet Novák Katalin köztársasági elnök lemondatása érdekében indított.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk