Donáth Anna most Varga Juditot faggatja

  • narancs.hu
  • 2024. február 10.

Belpol

A Momentum elnöke többek közt arra kíváncsi, Orbán Viktor utasította-e a korábbi minisztert arra, hogy aláírja a kegyelmi kérvényt. 

Volt férje már véleményt nyilvánított, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter azonban még nem szólalt meg a K. Endrének adott köztársasági elnöki kegyelem ügyében, pedig talán lenne mondanivalója, mert a hírek szerint ő először nem javasolta, hogy kapjon kegyelmet ez az elítélt. Végül mégis aláírta a kérelmet. 

Donáth Anna, a Momentum elnöke, aki – miután a köztársasági elnök tanácsadóihoz intézett nyílt levele nyomán hárman abból a testületből kiléptek – most Varga Judithoz fordult a nyilvánosság előtt három kérdéssel.

Az ellenzéki politikus azt kérdezi Varga Judittól,

  1. Igaz-e, hogy felterjesztésében nem javasolta kegyelemre Novák Katalinnak K. Endrét, majd mégis aláírta a kegyelmi kérelmet, a kormány nevében vállalva ezzel a politikai felelősséget?
  2. Miért jegyezte ellen, ha tudott róla, hogy ezzel egy pedofilsegítőt enged szabadon?
  3. Kapott-e utasítást az ellenjegyzésre Orbán Viktor miniszterelnöktől?

A Momentum elnöke a válaszokat ugyanazzal az érvvel támasztja alá, amellyel mások is az utóbbi napokban: a nyilvánosságnak joga van arra, hogy magyarázatot kapjon a kegyelmi ügy hátteréről. Donáth hozzáteszi, Varga Judit „ az aláírásával bűntárssá vált a kegyelmi ügyben”.

Egyes jobboldaliak is kíváncsiak:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk