A bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettese azt állítja, nem ő írta a kegyelmi kérelmet

  • narancs.hu
  • 2024. február 6.

Belpol

Hogy mikor nyilatkozik bővebben, azt majd „az idő és a jó isten eldönti”.

A 444.hu kedden megkereste K. Endrét, a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettesét, akit korábban három év négy hónapos börtönbüntetésre ítéltek, mert a pedofil igazgató bűntársaként megpróbálta rávenni a gyerekeket, hogy vonják vissza a feljelentéseiket. Mint ismert, tavaly titokban köztársasági elnöki kegyelmet kapott Novák Katalintól.

A bicskei gyerekotthon korábbi igazgatóhelyettese a portálnak azt mondta, nem ő írta a kérvényt a köztársasági elnökhöz.

A 444.hu videót is készített a K. Endrével való találkozásukról, a férfi azonban nem járult hozzá, hogy a teljes beszélgetést rögzítsék, ezért annak leiratát is közölték. A gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettese azt már nem árulta el, hogy ha nem ő, akkor ki írta a kegyelmi kérelmét, ahogy a kegyelem jogosságáról, kormányközeli kapcsolatairól, és arról sem volt hajlandó nyilatkozni, tervezi-e a pedagóguspályához való visszatérést. Arra a kérdésre, hogy mit mondana a pedofil igazgató áldozatainak, K. Endre annyit felet: „Nem tudom azt, hogy mit mondanék, ha esetleg beszélnék velük.

A köztársasági elnöki kegyelemben részesült férfi szinte minden kérdésre csak azt ismételgette, hogy egyelőre nem kíván nyilatkozik, majd csak a „megfelelő időben”, mivel még „korainak” tartja. Arra a kérdésre, hogy erre mégis mikor lehet számítani, K. Endre azt mondta:

„Az idő és a jó isten eldönti majd.”

Mióta kiderült a botrányos kegyelemadás ténye, sorra követelik vagy kezdeményezik pártok és különböző szervezetek Novák Katalin lemondását. Pénteken ennek apropóján tüntetés is lesz a várban.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk