A Férfiak Klubját és egy ló mediálta önismereti műhelyt is támogatott az MVM

  • narancs.hu
  • 2023. október 17.

Belpol

Antall Péter, Antall József néhai miniszterelnök fiának cégét is támogatták. 

Két év alatt csaknem 7 milliárd forint értékben kötött szponzorációs és egyéb szerződéseket a Magyar Villamos Művek (MVM) – derült ki az rtl.hu birtokába került dokumentumokból.

Az állami vállalat milliókkal támogatta például a Férfiak Klubját, tízmilliók jutottak Demjén-szponzorációra, de nem sajnálták a pénzt egy „ló mediálta önismereti műhelyre” sem. Az MVM – az ismertté vált költekezési botrány után – szponzorálta az Antall József Tudásközpont egyik rendezvényét is, később pedig Antall Péter cégét segítette 3 millió forinttal.    

Mint írja a lap, az MVM szerződései alapján megállapítható, hogy amikor az adófizetői pénzek elköltéséről kell dönteni, akkor az MVM – az igen jelentős kulturális és karitatív támogatások mellett – NER-közeli cégekkel és magánszemélyekkel is szerződik.  

Az MVM szponzorálta az Antall József Tudásközpont egyik rendezvényét (AJTK) is, ráadásul azután, hogy a szervezetről a Direkt36 megírta: megkérdőjelezhető módon költöttek el csaknem 4 milliárd forintnyi állami támogatást. Az AJTK akkori vezetője, Antall Péter (a néhai miniszterelnök fia) átlagosan havi 4,6 millió forintot keresett, a vezetőség pazar hotelekben szállt meg a külföldi munkautak alkalmával, miközben előfordult, hogy az alapítványnál dolgozóknak várniuk kellett a fizetésre. 

Az állami vállalat a ma ismertetett információk szerint később szerződött az Antall József Politika- és Társadalomtudományi Tudásközpont Alapítvánnyal, és a think.bdpst nevű innovációs fórumot támogatta 2 millió forinttal. Továbbá Antall Péter cégét (MAAC Kft.) is szponzorálta a Magyar Villamos Művek, méghozzá 3 millió forinttal.

Az MVM jelentős összegeket fordított a kultúra szponzorációjára is. Több kisebb és közepes fesztivál (mint például Tiszavirág, a Double Rise, az EFOTT) támogatása mellett legalább 80 milliót adtak a Magyar Állami Operaháznak, de 25 millió forint jutott a Rózsa Recordsnak is „Demjén szponzorációra”. A Havasi Balázshoz tartozó Symphonic Concert Kft. 25 millió forintot kapott koncerttámogatásra, míg a Jakobi Koncert Kft. és a Besszer Koncert Kft. legalább 90-90 millió forintot.

Jutott azonban összesen 11 millió forintnyi támogatás a Férfiak Klubjának is, amelynek vezetője többször is nyíltan kiállt a kormány családpolitikája mellett. Honlapjuk a

„FÉRFI. ÉRTÉK. MINTA. PÉLDA.”

tőmondatokat hirdeti, Bedő Imre, a kft. vezetője pedig Férfienergia címmel könyvet is írt ebben a témában. A Férfiak Klubja egyébként a Szerencsejáték Zrt. leányvállalatától is kapott már milliós támogatásokat. 

Az egyik legkülönösebb szerződést a Geréby Kúriával kötötte az MVM, ugyanis az állami cég ugyanis csaknem 2,2 millió forintot adott „ló mediálta önismereti műhely” címen. Ezek a foglalkozások olyan terápiát takarnak, amelyben egy ló is részt vesz, az állat jelenléte miatt ugyanis könnyebben megnyílik a páciens, kevésbé szorong, ezáltal sikeresebb lehet a kezelés is.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk