A fiatalok inkább a mémekről ismerik az operatív törzs tagjait az ORFK szóvivője szerint

  • narancs.hu
  • 2020. június 20.

Belpol

Gál Krisfóf nagyon kimerítőnek élte meg az elmúlt időszakot, sokszor úgy esett haza, hogy a családja egész nap otthon volt.

Könnyebbséget jelentett Gál Kristófnak, hogy az utóbbi időben maszkot kellett hordania, ugyanis az utóbbi időben a szokásosnál is többen fordultak utána – mondta az ORFK szóvivője a 777.blognak adott interjújában.

„Ha viccelni szeretnék, akkor azt mondanám, hogy én vagyok ebben az országban az egyetlen, aki örült, hogy maszkban kellett vásárolnia, mert így kevesebben ismertek fel. Viszonylag hamar megtapasztaltam, hogy az utcán és a boltokban utánam fordulnak, de erre korábban is volt már példa. Mivel a fiatalok ma már alig néznek tévét, ezért ők sokkal kevésbé ismernek fel, kivéve, ha az Instagramon követik a rendőrséget, vagy ha láttak egy rólunk szóló mémet" – mondta.

Gál 97 napon keresztül segítette a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóit, emlékezetes, hogy az egyik legvégén felmutatott egy kifestőt, amin ő, Müller Cecília országos tisztifőorvos, valamint Lakatos Tibor ezredes látható.

Meglepőt húzott a rendőrség szóvivője az operatív törzs beszámolóján

Beszólás vagy kikacsintás? Megtarotta pénteken a napi rendes sajtótájékoztatóját a koronavírus elleni védekezésért felelős operatív törzs, ami meglepően zárult. Gál Kristóf, a rendőrség szóvivője kifestővel a kezében Screenshot: Facebook/@Index Gál Kristóf, a rendőrség szóvivője zárásképpen összefogta a papírjait, ekkor villant fel egy kifestő, amin az operatív törzs sajtótájékoztatóinak rendszeres tagjai, balról jobbra: Lakatos Tibor ezredes, Müller Cecília országos tisztifőorvos, valamint ő szerepel.

A szóvivő egyébként színésznek készült, később lett rendőr, viszont bevallása szerint „direktbe nem vágyott arra, hogy ennyien felismerjék”. „Csak, hogy egy példát említsek, ha majd nyaraláskor elmegyünk strandolni, akkor lehet néhány rajongó tekintetű idős embernek csalódást okozok azzal, hogy fogynom kéne!” – mondta.

Az interjú készítője rátért arra is, hogy miképpen alakult a kapcsolata Müllerrel. „Eleinte még »Tisztifőorvos Asszony« megszólítással köszöntem neki, utána »Cecília asszony« lett. Utána a háttérstáb javaslatára összetegeződtünk, amelybe ő egyből bele is egyezett, így nagyon gyorsan »Ciliként« szólítottam. Egészen közvetlen és, amennyire egy ilyen helyzet engedi, bensőséges kapcsolatunk lett” – fogalmazott.

Gál a veszélyhelyzet ideje alatt a családjával online miséken vettek részt. „Furcsa élmény volt, hogy a feleségemmel és a gyerekeinkkel a padok helyett a nappaliban ültünk, álltunk és térdeltünk." Nagyon kimerítő volt számára ez az időszak, sokszor esett haza úgy, hogy a családja otthon volt, akik egyébként nagyon toleránsak voltak, a gyerekek „egyszer sem nyavalyogtak”. A szóvivő azt is elmondta, hogy a pulpitust, ami előtt álltak, ők is kaspónak hívták, ahogyan az emberek egy jelentős része, ugyanis kivülről tényleg úgy néz ki. (Index)

Gál Kristóffal a Magyar Narancs pár éve készített interjút.

„A két szakmám találkozik" - Gál Kristóf egykori színész, rendőrségi szóvivő

Máté Gábor és Horvai István híres-neves egyetemi színészosztályának tagjaként idén az ő éle­­té­ről készült előadás a Jurányiban, amelyben vallásos neveltetése, pályaelhagyása és nyomozói karrierje is szóba került. Magyar Narancs: A rólad szóló előadás tanúsága szerint egy vallásos nagycsaládban, a kultúrától viszonylagosan elzárva nőttél fel. Hogy jutott mégis eszedbe a színész szakra felvételizni?

Figyelmébe ajánljuk